MH-17 PROCES IS GEWOON EEN POPPENKAST

Het proces tegen de ‘verdachten’ van het neerhalen van de vlucht MH17 dat vandaag (9 maart 2020) van start gaat, zal slechts een proces voor de bühne zijn. Hoog opgeblazen door de Nederlandse overheid, deze gerechtelijke procedure zal tot niets leiden en waarom ? Nou dat is eenvoudig.

Het beleid van de Nederlandse regering is er de afgelopen jaren op gericht geweest (zoals in elke procedure waarin een grote partij wordt aangesproken) de kwestie omtrent de aansprakelijkheid in tijd te rekken en te trekken. Het verloop van de tijd is altijd in het voordeel van de overtredende partij.

Daarbij komt dat Rutte met de door hem op de eerste plaats staande Europese economische politiek (in plaats van het opkomen van de belangen van Nederlandse burgers, slachtoffers en nabestaanden), niets te winnen heeft bij een veroordeling van de Oekraïne en op basis van de geopolitiek en ook niets te winnen heeft met een regelrechte veroordeling van Rusland.

Premier Rutte en consorten hebben tegenover het volk mooie sier willen spelen met uitlatingen als: “de onderste steen moet boven komen”, terwijl aan de andere kant de politieke belangen (lees mede: economische belangen) tussen Nederland en Rusland een belangrijke rol spelen.

Kortom, verwacht niets van het MH-17 proces. In elk geval gaat het proces jaren duren, de aandacht gaat verslappen en aan het einde van de rit komt de waarheid niet boven water. Om bovenvermelde redenen, alsmede EU belangen zal een uitspraak tegen Rusland internationaal amper steun krijgen. Het proces leidt daarom slechts tot verspilde tijd en kosten.

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.